Over ons

Een reis die ons leven veranderde…

Dat wij de mogelijkheid hadden om Bali te bezoeken, beschouwen we als een groot voorrecht. Wat een geweldige reis maakten wij in 2017. Een echte droomreis, once in a lifetime, een belevenis waaraan we geweldige herinneringen hebben en waar we als gezin nog steeds op teren. We zijn echt verliefd geworden op dit prachtige eiland in de Indische archipel.

Liefdevolle en vriendelijke bevolking

De mensen van Bali staan bekend om hun liefdevolle houding en hun vriendelijke manier van doen. Niets is hen te veel, Balinezen zetten zich graag in voor een ander en ze zijn daarbij altijd vriendelijk en beleefd. We realiseerden ons dat we graag iets terug willen doen. We hebben een aantal families ontmoet die we willen helpen en inmiddels onderhouden we fijne contacten.

Gevlochten tassen

Balinezen werken allemaal hard. Naast hun werk als bijvoorbeeld chauffeur, hebben vele mensen aldaar ook nog rijstvelden om te onderhouden. Daarnaast zijn veel vrouwen actief in het maken van mooie handwerkproducten. In Nederland zijn we daarom direct gestart met ons plan. Met een paar small communities hebben we afspraken gemaakt over de inkoop van mooie producten. En precies hier gaat het om bij Balivie: we zijn begonnen met de rechtstreekse inkoop van gevlochten tassen en verkopen deze in Nederland. Onze financiële ondersteuning bieden we zo rechtstreeks, zonder tussenkomst van wie of wat dan ook, op een eerlijke manier.

Fairtrade

Naast deze tassen hebben we ons assortiment inmiddels behoorlijk uitgebreid. En uiteraard allemaal fairtrade! Verder dragen we ook bij aan een stuk bewustwording op het gebied van vervuiling en de plastic soep. Zo wordt er inmiddels in ‘onze community’ steeds meer gewerkt met papieren zakken. Maar ook ondersteunen we de inspanningen van twee meiden met Indonesische roots. Zij zetten zich in voor een beter milieu in Indonesië en vanuit Balivie zoeken wij de connecties en overeenkomsten waar mogelijk.

Onze initiatieven zijn misschien klein, maar voor de mensen op Bali waarmee we werken, betekent het een iets beter leven. En daaraan dragen wij graag ons steentje bij!

Liefs,

Team Balivie